Pages

08 November 2010

pengumuman

salam....saya kerap juga ditanya berkenaan kelas...sms demi sms...maafkan saya tidak membalasnya.bukan x mahu,tapi x sempat...ada masanya saya didapur,pegang tepung...x dapek nak membalas sms tu..nanti telefon saya habis putih kena tepunglah,bawang lah ,sabun cuci pinggan pun juga...
jadi saya jawap di sini ye...ibu2 sekalian ...saya dah x dapat buka kelas.saya kira,saya ni bercutilah ye..ada rezeki nanti,saya akan buka semula kelas MARI MEMASAK tu...tapi lambat lagi..rasanya 1 tahun juga saya cuti. Jadual seharian saya dah berubah.

pada ibu yang bertanya mane nak YANG BAGUS PENGUKUS TRIO ke,pengukus tradisional atau kuali?...sebonar ea...ketiga2 tu sangat bagus ye...trio tu...bagus utk anda yang suka nengok dapur kemas je...x serabut dengan kuali dan pengukus yg besar dan kena sental selalu,memang comel...

Tapi saya guna kuali dan pengukus tradisional,kerana dah terbiasa...itulah jawapan ea yo ibu2...

-Ada soalan macam ni-macamane nak potong kuih tu biar cantik,macam kuih talam lina tu?..
Jawapannya-Pastikan kuih kita tu betul sejuk ye,rasanya 3 jam cukup untuk biarkan kuih tu sejuk dan barulah di potong ye..jangan gelojoh sangat tau...

-soalan macam ini pun ada...mana nak dapatkan bekas letak kuih talam tu ye?..ibu2 pegi beli di kedai membekal barang2 kek ye...ada macam2 size di situ..

sekian...wasalam..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Blog Archive